Germania anunță un ajutor suplimentar de 52 de milioane de euro pentru reconstrucția Ucrainei

Ministrul german al Dezvoltării s-a aflat într-o vizită în orașul-port Odesa, ținută în secret până vineri dimineața. Cu această ocazie ea a anunțat că Germania va aloca încă...

Ministrul german al Dezvoltării s-a aflat într-o vizită în orașul-port Odesa, ținută în secret până vineri dimineața. Cu această ocazie ea a anunțat că Germania va aloca încă 52 de milioane de euro, ajutor pentru reconstrucția Ucrainei ca urmare a pagubelor masive suferite în timpul celor 11 luni de război, informează dpa.

„Suntem în mijlocul războiului pentru reconstruirea Ucrainei într-o Ucraină liberă, independentă”, a declarat ministrul federal pentru cooperare şi dezvoltare economică din Germania Svenja Schulze joi, în timpul vizitei sale de 10 ore în oraşul Odesa, vizită ţinută secret până vineri dimineaţa din raţiuni de securitate.

Ajutorul financiar suplimentar acordat municipalităţilor ucrainene vor merge pentru încălzire, generatoare electrice, îngrijire medicală şi cheltuieli administrative.

În 2022, Ministerul federal al Cooperării şi Dezvoltării Economice (BMZ) a oferit Ucrainei un ajutor de circa 600 de milioane de euro.

Aceasta a fost a doua vizită în Ucraina pentru Svenja Schulze de la declanşarea invaziei ruse în februarie anul trecut, după vizita sa la Kiev la sfârşitul lunii mai.

Ea a fost însoţită de vicepremierul ucrainean Oleg Kubrakov, care este şi ministru al infrastructurii.

Vineri, Svenja Schulze va vizita o comunitate de lângă frontiera Ucrainei cu Republica Moldova.

In this article