Germania: Activişti ecologişti s-au legat cu lanţuri de grilajul sediului cancelariei germane

Treizeci de activişti ecologişti s-au legat marţi cu lanţuri de grilajul sediului cancelariei germane pentru a denunţa politica insuficientă, în opinia lor, a guvernului condus de Angela Merkel...

Treizeci de activişti ecologişti s-au legat marţi cu lanţuri de grilajul sediului cancelariei germane pentru a denunţa politica insuficientă, în opinia lor, a guvernului condus de Angela Merkel în ce priveşte combaterea schimbărilor climatice, transmite Breaking News.

Manifestanţii, tineri proveniţi din mişcarea Extinction Rebellion, s-au legat cu lanţuri de gât şi le-au trimis cheile lacătelor cancelarului şi altor 13 miniştri, pentru a denunţa o „catastrofă climatică”.

La începutul după-amiezii, poliţia a intervenit, tăind lanţurile cu cleşti, operaţiunea desfăşurându-se fără incidente.

„Este trist că niciun om politic nu a venit să discute cu noi. Aceasta reprezintă într-adevăr problema cu membrii acestui guvern: nu fac faţă responsabilităţilor”, a declarat Tanja Raab, una din protestatare, după ce a fost eliberată.

„Cancelarul dispune de competenţe guvernamentale şi este de datoria sa să răspundă primei revendicări a Extinction Rebellion, spunând adevărul despre amploarea catastrofei climatice”, a arătat Annemarie Botzki, o reprezentantă a mişcării, într-un comunicat.

Germania a eşuat în a-şi respecta obiectivele pentru 2020 privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră şi, în lipsa unei politici mai ambiţioase, va rata şi angajamentele pentru 2030, respectiv reducerea cu 55% a acestor emisii comparativ cu nivelul din anul 1990.

Guvernul Merkel a promis la sfârşitul lunii mai că proiectul de lege în materie va fi gata în septembrie.

Subiectul combaterii schimbărilor climatice s-a impus în rândul alegătorilor germani în ultimele luni. Aproximativ 46% dintre ei au luat în considerare în primul rând acest criteriu atunci când au votat în alegerile pentru Parlamentul European, ceea ce a adus formaţiunea Verzilor pe locul al doilea, cu un scor record de peste 20%.

In this article


Join the Conversation