Georgia i-a mulțumit Ucrainei pentru faptul că Saakașvili nu a fost numit viceprim-ministru

Georgia i-a mulțumit Ucrainei pentru faptul că Mihail Saakașvili nu a fost numit în funcția de viceprim-ministru în Guvernul lui Denis Shmygal.  “Le mulțumesc mult colegilor din Rada...

Georgia i-a mulțumit Ucrainei pentru faptul că Mihail Saakașvili nu a fost numit în funcția de viceprim-ministru în Guvernul lui Denis Shmygal. 

“Le mulțumesc mult colegilor din Rada Supremă pentru că ne-au auzit și au luat o decizie corectă”, a declarat vicepreședintele Parlamentului georgian, Mamuka Mdinaradze.

Potrivit oficialului, decizia a fost luată după ce autoritățile din Georgia s-au adresat către partenerii săi din Ucraina cu un apel, prin care au anunțat că „un infractor nu poate fi numit într-o funcție politică”.

Mamuka Mdinaradze a mai spus că “Rada Supremă a procedat așa, cum ar fi procedat orice organ legislativ a unei țări, care se respectă”.

Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, i-a propus fostului președinte georgian, Mihail Saakașvili, funcția de viceprim-ministru în Guvernul lui Denis Shmygal. Anunțul a fost făcut însuși de Saakașvili pe pagina sa de Facebook în care a menționat că nu va refuza oferta.

In this article