Gaza: 40 de oameni uciși într-un un atac aerian israelian

Apărarea Civilă din Fâșia Gaza a raportat, luni, 40 de oameni uciși în urma unei lovituri israeliene din timpul nopții, care a incendiat corturile ocupate de palestinienii strămutați într-o tabără din Rafah...

Apărarea Civilă din Fâșia Gaza a raportat, luni, 40 de oameni uciși în urma unei lovituri israeliene din timpul nopții, care a incendiat corturile ocupate de palestinienii strămutați într-o tabără din Rafah (sud).

Investighează

Armata israeliană, citată de agențiile internaționale de presă, pretinde că a recurs, în ajun, la un atac aerian, pentru a elimina doi înalți oficiali ai mișcării islamiste palestiniene Hamas și că investighează informațiile despre civili uciși într-un incendiu.

Numeroase cadavre carbonizate

După bombardament, Apărarea Civilă Palestiniană a raportat numeroase cadavre „carbonizate” într-un incendiu care a devastat tabăra pentru persoane strămutate de la Barkasat, administrată de Agenția ONU pentru Refugiați Palestinieni (UNRWA), la nord-vest de Rafah.

„Masacrul comis de armata de ocupație israeliană în corturile pentru refugiați (…) a lăsat 40 de martiri și 65 de răniți” – susține un oficial al Apărării Civile în Fâșia Gaza, Mohammed al-Mughayyir.

„Am văzut corpuri carbonizate, dezmembrate… Am văzut și cazuri de amputări, copii răniți, femei și persoane în vârstă” – a adăugat el.

Imaginile difuzate de Semiluna Roșie Palestiniană arată scene de haos pe un loc incendiat, ambulanțe cu sirene și salvatori în miezul nopții, evacuând răniții, inclusiv copii.

In this article