Furturi în proporții deosebit de mari

A fost reţinut un tânăr în vârstă de 25 ani, originar din r. Ungheni, fiind bănuit de un șir de furturi din locuințe a căror prejudiciu material depășește...

A fost reţinut un tânăr în vârstă de 25 ani, originar din r. Ungheni, fiind bănuit de un șir de furturi din locuințe a căror prejudiciu material depășește suma de 172 000 lei, transmite Breaking News.

Conform informaţiilor acumulate în cadrul acțiunilor de investigații și urmărire penală, polițiștii au stabilit că tânărul a pătruns în cel puţin opt locuinţe pe teritoriul mun. Chişinău, pe parcursul lunii noiembrie, de unde a sustras mai multe bunuri materiale: bijuterii din aur, mijloace băneşti, camere de supraveghere, telefoane mobile. Ulterior poliţiştii au efectuat percheziţie autorizată la domiciliul suspectului, unde au fost depistate şi ridicate mai multe bunuri ce urmează a fi examinate și stabilită proveniența lor.

În cadrul audierilor tânărul şi-a recunoscut vinovăţia comunicând forțelor de ordine că pătrundea în locuințele situate la sol pe timp de zi, prin forţarea geamurilor din termopan când proprietarii nu se aflau acasă. Este de menționat că tânărul nu este la prima abatere anterior fiind judecat pentru infracţiuni similare.

Actualmente, suspectul este plasat în arest preventiv pe un termen de 30 de zile, fiind cercetat penal pentru furt, care conform legislaţiei în vigoare se pedepseşte cu amendă în mărime de la 32 500 la 67 500 lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 4 ani.

In this article


Join the Conversation