Furtuni și inundații în Brazilia. Peste 40 de persoane și-au pierdut viața

O furtună violentă, însoţită de căderi record de precipitaţii sub formă de ploaie, care au început încă de săptămâna trecută în zona de sud-est a Braziliei, a provocat...

O furtună violentă, însoţită de căderi record de precipitaţii sub formă de ploaie, care au început încă de săptămâna trecută în zona de sud-est a Braziliei, a provocat inundaţii şi alunecări de teren, lăsând în urmă cel puţin 44 de morţi.

Decesele s-au produs în urma alunecărilor de teren sau a prăbuşirii locuinţelor provocate de inundaţiile şi precipitaţiile fără precedent, inclusiv celebrul oraș Belo Horizonte.

Meteorologii brazilieni au informat că au fost înregistrate cantităţi de precipitaţii care nu au mai fost consemnate niciodată în cei 110 ani.

Pompierii au fost solicitaţi pentru evacuarea pasagerilor dintr-un autobuz care a rămas blocat în mijlocul apelor. Zeci de maşini au fost luate de ape, iar în unele locuinţe a pătruns apa.

Potrivit autorităţilor braziliene, cele mai multe probleme au fost în centrul şi estul oraşului. Guvernul federal a aprobat acordarea a 36 de milioane de dolari pentru lucrările de refacere a digurilor şi de îndepărtare a efectelor inundaţiilor.

In this article


Join the Conversation