Furculiță: Dacă vom ajunge la formarea guvernului vom trasa calea pentru a declanșa anticipate

În Parlament, practic, există o înțelegere cu privire la învestirea la această etapă a unui nou guvern, care să gestioneze situația de criză în care s-a pomenit Moldova...

În Parlament, practic, există o înțelegere cu privire la învestirea la această etapă a unui nou guvern, care să gestioneze situația de criză în care s-a pomenit Moldova din cauza pandemiei, a declarat președintele fracțiunii PSRM, Corneliu Furculiță.

Deputatul a precizat, la NTV Moldova, că aproape toate fracțiunile și grupurile parlamentare au conștientizat care este pericolul situației epidemiologice la această etapă. De aceea, acum majoritatea deputaților, cu excepția celor din PAS, se axează pe necesitatea învestirii unui guvern.

”Dacă vom ajunge la formarea guvernului vom trasa calea, care ar fi necesară, pentru a declanșa alegerile anticipate. Acest lucru este posibil. Rămâne doar ca doamna președinte să mai lase din înverșunarea sa și să revină în câmpul constituțional, să-și execute prerogativele prevăzute în Constituție. Sperăm că spre atingerea acelui termen, se vorbește de 23 martie, doamna președinte va efectua acest lucru. Poate și mai devreme. Auzim semnale că deja este dorința de a începe dialogul cu fracțiunile. Am auzit că ar putea fi săptămâna viitoare”, a spus deputatul la NTV Moldova.

La această etapă, potrivit deputatului PSRM, Mariana Durleșteanu rămâne candidatul care a fost propus la funcția de premier de o majoritate din 54 de deputați. Dacă vor fi și alte candidaturi, atunci  deputații sunt gata să examineze echipa și programul de guvernare. 

Corneliu Furculiță s-a arătat convins că discuțiile care se poartă în Parlament pe platforma inițiată de PSRM vor identifica soluția cea mai potrivită pentru criza actuală din țară.

In this article