Franța va trimite Ucrainei rachete cu rază lungă de acțiune SCALP

Franța va începe să furnizeze rachete cu rază lungă de acțiune Ucrainei „SCALP”, ceea ce va permite forțelor Kievului să se apere, a declarat marți președintele Emmanuel Macron....

Franța va începe să furnizeze rachete cu rază lungă de acțiune Ucrainei „SCALP”, ceea ce va permite forțelor Kievului să se apere, a declarat marți președintele Emmanuel Macron.

Este vorba de rachete SCALP-EG. Acestea sunt identice cu rachetele Storm Shadow britanice, dar produse pentru Franța, transmite breakingnews.md cu referire la Hotnews.ro.

“Am decis să măresc livrările de arme și echipamente pentru a le permite ucrainenilor să aibă capacitatea de a lovi în profunzime, păstrând în același timp doctrina noastră de a permite Ucrainei să își apere teritoriul”, a declarat el la sosirea la un summit NATO în Lituania.

“Cred că ceea ce este important pentru noi astăzi este să trimitem un mesaj de sprijin pentru Ucraina, de unitate a NATO”, a adăugat el.

El a refuzat să dea mai multe detalii cu privire la numărul de rachete.

Rusia a reacționat aproape imediat la anunț, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, susținând că livrarea de către Franța de rachete cu rază lungă de acțiune reprezintă o greșeală care va avea consecințe pentru Ucraina. Rusia va trebui să stabilească raza exactă de acțiune a rachetelor, a mai spus Peskov în cadrul unei conferințe de presă.

In this article