Doi moldoveni, aflați în căutare internațională, extrădați din Federația Rusă

Ofițerii Direcției investigații criminale a Inspectoratului Național de Investigații, în conlucrare cu organele de drept ale Federației Ruse, au localizat și reținut doi moldoveni în Federația Rusă,  anunțați în...

Ofițerii Direcției investigații criminale a Inspectoratului Național de Investigații, în conlucrare cu organele de drept ale Federației Ruse, au localizat și reținut doi moldoveni în Federația Rusă,  anunțați în căutare internațională.

Un bărbat de 68 ani, originar din raionul Strășeni, anunțat  în căutare națională și internațională de către autoritățile de drept ale Republicii Moldova pentru viol, a fost localizat și reținut în Federația Rusă.

Acesta în anul 2020 ar fi  abuzat sexual o minoră de 11 ani.

În alt caz, un bărbat de 33 ani, originar din raionul Hîncești, anunțat în căutare internaţională pentru trafic de copii și proxenetism a fost extrădat din Federația Rusă. 

Bărbatul este suspectat că în perioada lunilor decembrie 2014 – ianuarie 2015, aflându-se în mun. Chişinău,  acționând împreună şi prin înţelegere prealabilă cu alte persoane au recrutat o minoră pe care au exploatat-o sexual într-un apartament închiriat din mun. Chișinău. Acesta plasa anunțuri pe diverse platforme de publicitate pentru recrutarea potențialilor clienți.

De asemenea, bărbatul este învinuit de faptul că în această perioadă, împreună cu alte persoane, a determinat mai multe tinere să presteze servicii sexuale în diverse apartamente din mun. Chișinău închiriate de bărbat.

Acesta plasa anunțuri pe diverse platforme de publicitate pentru recrutarea potențialilor clienți.

Ambii au fost extrădați  din Federația Rusă în Republica Moldova pe cale aeriană.

 

In this article