Franța: Familie de moldoveni atacată cu bare de fier de vecini

O familie de moldoveni cu cetățenie română, stabilită în orașul francez Nisa, a fost victima unui atac brutal desfășurat chiar în propriul lor apartament. Vecinii, de asemenea, originari...

O familie de moldoveni cu cetățenie română, stabilită în orașul francez Nisa, a fost victima unui atac brutal desfășurat chiar în propriul lor apartament. Vecinii, de asemenea, originari din Republica Moldova, au pătruns cu forța în locuința victimelor și i-au agresat pe tatăl, mama și fiica lor, folosind bare de fier.

Conflictul aparent a izbucnit dintr-un banal conflict între vecini, care a escaladat într-un act violent șocant. În seara zilei de 10 ianuarie, cei doi frați suspectați, băuți la momentul incidentului, au intrat în apartamentul familiei și i-au agresat cu brutalitate pe membrii acesteia, lăsând o imagine aterizatoare a violenței în urma lor.

Fiica de zece ani a suferit răni grave la cap în timpul atacului și a necesitat spitalizare împreună cu mama sa. Rănile copilei au fost atât de grave încât a necesitat o lună pentru recuperare.

După comiterea atacului, cei doi agresori au fugit, dar unul dintre ei a fost ulterior capturat și reținut de autorități. Cu toate acestea, decizia judecătorului de a-l elibera sub control judiciar a fost privită cu indignare de victime și de avocatul lor. Chiar și cu restricții impuse privind contactul cu victimele, acesta s-a întors în apartamentul vecin cu cel al familei agresate, alimentând temerile și neliniștea acestora.

Procurorul local a declarat că orice încălcare a restricțiilor impuse va atrage sancțiuni serioase, însă victimele și avocatul lor consideră că decizia de a-l elibera pe agresor nu este adecvată gravității infracțiunii comise.

In this article