Franța acuză Rusia că vrea să creeze “o cortină de sânge” cu vecinii săi europeni

Prin războiul din Ucraina, Rusia vrea să creeze “o cortină de sânge” cu vecinii săi europeni, a declarat joi secretarul de stat francez pentru afaceri europene, Laurence Boone....

Prin războiul din Ucraina, Rusia vrea să creeze “o cortină de sânge” cu vecinii săi europeni, a declarat joi secretarul de stat francez pentru afaceri europene, Laurence Boone.

Ea a salutat acordarea statutului de ţări candidate la aderarea la UE pentru Ucraina şi Republica Moldova, “vital” pentru aceste ţări.

“Nu pot exista jumătăţi de măsură când Rusia alege să creeze o cortină de sânge între ea însăşi şi vecinătatea sa”, a adăugat Laurence Boone, citată de Agerpres.

Ucraina, scena unor “crime de nedescris” comise de forţele ruse, este prinsă “într-un război pe care trebuie să îl câştige, deoarece este în joc viitorul său şi al nostru”, a declarat ea în cadrul unei dezbateri despre preşedinţia franceză a Consiliului UE, care s-a încheiat la finalul lunii iunie.

Secretarul de stat a salutat faptul că cele 27 de state membre “au răspuns colectiv prin sancţiuni inedite, fără precedent prin amploarea lor”, la invazia rusă. Obiectivul, a continuat ea, este “de a face ca războiul să devină nesustenabil din punct de vedere economic, financiar şi militar pentru Rusia”.

Ea a mai spus că UE “a depăşit un tabu major” prin finanţarea de armament pentru Kiev. Pentru UE, “vremea inocenţei strategice a trecut”, a subliniat Laurence Boone.

In this article