Fracțiunea PSRM a înregistrat proiectul privind reducerea salariilor deputaților

Fracțiunea PSRM a înregistrat, la începutul acestei săptămâni, în Parlament, proiectul de lege pentru completarea Legii bugetului de stat pentru anul 2020 prin care se propune revenirea la...

Fracțiunea PSRM a înregistrat, la începutul acestei săptămâni, în Parlament, proiectul de lege pentru completarea Legii bugetului de stat pentru anul 2020 prin care se propune revenirea la salariile deputaților de până la 31 decembrie 2019, transmite Breaking News.

Deputații socialiști propun ca valoarea de referință pentru calcularea salariilor deputaților să fie de 1000 de lei și nu de 1300 de lei, cum prevede Legea bugetului de stat pentru anul în curs. Anual, este stabilită valoarea de referință pentru grupurile ocupaționale.

Deputații PSRM susțin că inițiativa are drept scop „lichidarea discrepanțelor salariale ale aleșilor poporului în raport cu alți angajați din domeniul public, precum cei din sfera socială, învățământ, sănătate, agricultură și asigurarea unei vieți mai bune pentru cetățeni”.

„Având în vedere că ne-am asumat responsabilitatea de a continua reformele în derulare din domeniile protecție socială, sistemul educațional, sănătate, ordine publică și justiție, considerăm că în prezent majorarea salariilor deputaților este inoportună”, susțin deputații PSRM. Inițiativa deputaților socialiști a fost susținută și de către președintele țării, Igor Dodon, care a anunțat că va promulga imediat legea, după adoptarea acesteia de către Parlament.

Legea va intra în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

In this article


Join the Conversation