Fotografii care ar fi de la Naslavcea, cu rămășițele rachetei, extrase din telefonul lui Litvinenco

Mai multe fotografii, care ar fi de la Naslavcea, unde pe 31 octombrie 2022 au căzut rămășițele unei rachete, au fost făcute publice odată cu scurgerile din telefonul...

Mai multe fotografii, care ar fi de la Naslavcea, unde pe 31 octombrie 2022 au căzut rămășițele unei rachete, au fost făcute publice odată cu scurgerile din telefonul ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco, pe care oficialul le neagă însă. Ministrul ar fi primit fotografiile de la fața locului la 5:23 dimineața.

Mai multe discuții din telefonului ministrului Justiției au fost făcute publice pe un site numit Moldova-leaks.com, în special fiind vorba despre chaturi din Telegram. Printre acestea se regăsesc și fotografii, care ar fi de la Naslavcea, unde au căzut rămășițe ale unei rachete rusești, lichidată de serviciul ucrainean.

Potrivit site-ului menționat, Litvinenco ar fi primit primele fotografii de la fața locului în dimineața lui 31 octombrie 2022, de la un oarecare Sergiu Russu, care putem presupune că este șeful Procuraturii pentru Combaterea criminalității Organizate și Cauze Speciale.

La rândul său, Russu a primit mesajele de la Ina Fencovschi, care poate fi șefa Procuraturii Ocnița.


Fotografiile de la fața locului au ajuns la ministrul Justiției la ora 5:23 – 5:38, deși din imagini se vede că nu e noapte.

Instituțiile statului au anunțat despre incident la ora 10:44 și mai târziu, iar unele imagini surprinse de camere de supraveghere indică ora 8:44 dimineața.

In this article