Fostul președinte al Curții Constituționale: Maia Sandu a fost aleasă în funcția de președinte, dar nu de judecător

Președintele Maia Sandu și-a asumat rolul de judecător, încălcând astfel Constituția, atunci când și-a permis să facă comentarii juridice în adresa deputaților care au propus candidatura Marianei Durleșteanu...

Președintele Maia Sandu și-a asumat rolul de judecător, încălcând astfel Constituția, atunci când și-a permis să facă comentarii juridice în adresa deputaților care au propus candidatura Marianei Durleșteanu pentru funcția de premier. Comentariul a fost făcut de fostul președinte al Curții Constituționale, Dumitru Pulbere, la Accent TV.

”Președintele și aici încalcă grosolan Constituția. Este prezumția nevinovăției. Președintele e judecata? Până a fi aleasă președinte, ea a fost cetățeanca Sandu. Cetățenii au ales-o și ea a devenit președinte, dar nu judecător ca să-și permită să dea apreciere juridică la refuzul de a desemna candidatul înaintat de o majoritate formalizată din 54 de deputați, deoarece unii ar fi corupți, iar alții au trecut dintr-un partid în altul. Noi nu vorbim despre personalitatea deputaților. Noi vorbim despre aceea că 54 de deputați au creat o majoritate și au înaintat-o pe doamna Durleșteanu”, a declarat juristul.

Potrivit lui Pulbere, Maia Sandu a încălcat art.20 din Constituție, iar deputații vizați au tot dreptul să se solicite în judecată scuze din partea președintelui țării. Fostul președinte al Curții Constituționale susține că Sandu putea veni cu un comentariu juridic, doar dacă erau decizii definitive de judecată.

In this article