Dumitru Pulbere: Reforma constituțională este inevitabilă, dacă dorim să evităm blocajele politice

Membrii Comisiei privind reforma constituțională, creată prin decretul președintelui Igor Dodon, își continuă activitatea, în pofida faptului că Maia Sandu a decis dizolvarea acestei structuri.  Despre aceasta a...

Membrii Comisiei privind reforma constituțională, creată prin decretul președintelui Igor Dodon, își continuă activitatea, în pofida faptului că Maia Sandu a decis dizolvarea acestei structuri.  Despre aceasta a anunțat fostul președinte al Curții Constituționale, Dumitru Pulbere, care a deținut și funcția de președinte al acestei comisii. 

Juristul a declarat, la Accent TV, că echipa din care fac parte constituționaliști de renume continuă să activeze și va propune societății un proiect de reformare a Constituției, astfel ca să fie evitate pe viitor blocajele politice în relațiile Președinte – Guvern – Parlament, precum și la traseismul politic.

”Președintele Dodon a creat, în iunie anul trecut, această comisie care trebuie să propună un proiect de modificare a Constituției. Igor Dodon este printre puținii politicieni care a înțeles că este necesară reforma constituțională pentru a evita blocajele politice.(…) Dacă nu vom veni cu aceste modificări la Constituție, atunci vom asista încă mult timp la crize politice de felul cum avem în prezent”, a declarat Pulbere

Igor Dodon a declarat recent că reforma constituțională lansată în mandatul său de președinte al țării trebuie să fie dusă până la capăt. Normele constituționale cu privire la competențele Parlamentului, Guvernului, a președintelui țării necesită ajustarea la cerințele timpului.

In this article