Foști trei angajați ai „Moldovagaz” au fost trimiși în judecată pentru abuz de serviciu

Foști trei angajați ai „Moldovagaz” au fost trimiși în judecată pentru abuz de serviciu și escrocherie. Este vorba despre un ex-vicepreședinte și un membru al Consiliului de Administrație...

Foști trei angajați ai „Moldovagaz” au fost trimiși în judecată pentru abuz de serviciu și escrocherie. Este vorba despre un ex-vicepreședinte și un membru al Consiliului de Administrație al întreprinderii care au angajat fictiv o persoană în funcție de specialist măsurări gaze și timp de mai mulți ani, din 2016 până în 2019, au ridicat retribuție de800 de mii de lei.

Potrivit procurorilor, toți trei sunt pasibili de pedeapsa cu închisoarea, pentru un termen între 8 și 15 ani, cu lipsa de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la cinci ani. Învinuiții nu mai lucrează la întreprindere din 2019, transmite IPN.

Procuratura menționează că aceasta este doar una din cauzele penale aflate în gestiunea PCCOCS în care s-au stabilit prejudicii materiale și delapidări din cadrul „Moldovagaz”, celelalte fiind în procedură. Sumele însușite fac parte din categoria cheltuielilor directe ale întreprinderii și erau incluse în una din componentele prețului pentru gaz achitat de către consumatori.

In this article