Fost primar al comunei Băcioi și complicele său, deferiți justiției într-un dosar de corupere pasivă și exces de putere

Procuratura Anticorupție anunță, că la 21 octombrie 2022 a transmis în instanța de judecată pentru examinare în fond, cauza penală în privința ex-primarului comunei Băcioi, învinuit de corupere...

Procuratura Anticorupție anunță, că la 21 octombrie 2022 a transmis în instanța de judecată pentru examinare în fond, cauza penală în privința ex-primarului comunei Băcioi, învinuit de corupere pasivă (art. 324 alin.(3) lit. a) şi b) din Codul penal) și exces de putere (art. 328 alin.(3) lit. b) din Codul penal) și a complicelui acestuia învinuit de complicitate la coruperea pasivă (art. 42 alin.(5) raportat la art. 324 alin.(3) lit. a) şi b) din Codul penal).
În cadrul urmării penale s-a stabilit că, în perioada mai-iunie 2012, primarul acționând prin înțelegere prealabilă cu o rudă de a sa, a pretins și primit prin extorcare de la părțile vătămate două loturi de teren, în valoare totală de peste 750 000 lei. În schimbul acestor loturi, primarul urma să elibereze un certificat cu privire la adresă în vederea conectării la rețeaua de energie electrică.
Astfel, cauzându-le părților vătămate un prejudiciu material în proporții deosebit de mari.
Într-un alt episod, fostului primar i se incriminează că, în perioada lunii aprilie-mai 2015, a implementat o schemă frauduloasă de înstrăinare directă a unui lot de teren agricol unui agent economic, aflat în extravilanul comunei Băcioi la un preț subevaluat. În rezultat, cauzând Primăriei comunei Băcioi un prejudiciu material în proporții deosebit de mari, în valoare totală de 680 000 lei.
In this article