FLASH În răpirea ex-judecătorului ucrainean Nicolae Ceaus au fost implicate și structuri ale statului R.Moldova

În răpirea ex-judecătorului ucrainean Nicolae Ceaus au fost implicate structurile de stat ale Republicii Moldova. Anunțul a fost făcut de către unul dintre membrii Comisei parlamentare de anchetă,...

În răpirea ex-judecătorului ucrainean Nicolae Ceaus au fost implicate structurile de stat ale Republicii Moldova. Anunțul a fost făcut de către unul dintre membrii Comisei parlamentare de anchetă, deputatul PSRM Grigore Novac, în cadrul unei conferințe de presă.

“Comisia a audiat mai multe persoane, reprezentanți ai instituțiilor, am dat de urmele celor care l-au răpit pe Ceaus, am constatat cârdășia instituțiilor de stat în această crimă. Urmele acestei crime duc și la instituția prezidențială. Noi nu am avut deschidere ori conlucrare sub nici o formă din partea instituției prezidențiale, chiar dacă am expediat mai multe demersuri pentru ca să vină să clarifice lucrurile. SIS a încercat să ne ducă pe pistă greșită, să o facă pe prostul”, a mai spus Novac.

Amintim că Nicolae Ceaus a fost răpit din centrul Capitalei în data de 3 aprilie 2021. Poliția a constatat că acesta a fost dus în Ucraina cu un automobil cu numere diplomatice, care îi aparține Ambasadei Ucrainei la Chișinău.

In this article