Flăcări și fum în Chișinău: Pompierii intervin în forță. Primele imagini

Un incendiu puternic a izbucnit în această dimineață în Capitală. Ofițerul de presă din cadrul IGSU, Liliana Pușcașu a declarat că flăcările au izbucnic la o uzină de...

Un incendiu puternic a izbucnit în această dimineață în Capitală.

Ofițerul de presă din cadrul IGSU, Liliana Pușcașu a declarat că flăcările au izbucnic la o uzină de vopsea de pe strada Calea Basarabiei 30, în jurul orei 07:19.

La fața locului au fost mobilizate 15 echipe și 60 de pompieri, conform numărului sporit de intervenție de gradul III.

Din fericire, victime nu au fost raportate.

Incendiul este unul extrem de puternic, iar fumul negru poate fi văzut chiar din localitatea Chetrosu, raionul Anenii Noi.

Potrivit IGSU, exista și pericolul producerii unei deflagrații.

Conform datelor, suprafața depozitului afectat de foc este de 2.000 m2. 

La moment, pompierii IGSU intervin în forță pentru lichidarea incendiului în depozitut. Totodată, au fost create 4 sectoare de luptă a echipelor SPGF, care intervin concomitent pentru lichidarea incendiului în focar. 

Efectivul de trupă a fost schimbat, iar forțe noi intervin pentru stingere. Din interiorul depozitului s-au scurs peste 40 litri de acetonă, iar mai multe recepiente cu lichide inflamabile au fost supuse exploziei mecanice în urma dezvoltării incendiului. 

Pentru prevenirea scurgerii lichidelor ușor inflamabile pompierii utilizează nisip cu scopul evitării revarsării acestora și stingerii focarelor. 

Circumstanțele și cauza producerii incendiului urmează a fi stabilite de specialiști.

In this article