Contrabandă cu 400 de pachete de țigări, reținută la ieșire din țară. Un bărbat de 33 de ani, documentat

Misiune îndeplinită cu succes de către NERO, câinele de serviciu al Sectorului Poliției de Frontieră Giurgiulești-Galați. Și de această dată a reușit să încurce planurile unui tânăr, care...

Misiune îndeplinită cu succes de către NERO, câinele de serviciu al Sectorului Poliției de Frontieră Giurgiulești-Galați. Și de această dată a reușit să încurce planurile unui tânăr, care a ascuns mii de țigarete în locașuri special amenajate ale mașinii. Peste 400 de pachete de țigări au fost depistate ca urmare a unei intervenții suplimentare a echipei canine, formate din inspector-chinolog Ion Balușca și câinele de serviciu NERO.

În după-amiaza zilei de ieri, 20 aprilie curent, pe direcția ieșire din țară, în punctul de trecere a frontierei Giurgiulești-Galați s-a prezentat un bărbat de 33 de ani, cu dublă cetățenie. Acesta se afla la volanul unui autoturism de model Lexus, înmatriculat în Irlanda.

La efectuarea controlului de frontieră, polițiștii de frontieră au sesizat lucrătorii vamali despre faptul că ar exista suspiciuni asupra autoturismului dat. În cadrul procesului de control pe linia de competență a Serviciului Vamal, tânărul a semnat declarația pe proprie răspundere, comunicând că nu ar avea nimic de declarat.
Totuși, în baza analizei de risc, s-a decis aplicarea unui control suplimentar cu implicarea câinelui de serviciu al Poliției de Frontieră. Ca urmare, fiind alertați de semnalul lui NERO, polițiștii de frontieră împreună cu vameșii au intervenit și, în aripile laterale părții din față a caroseriei și sub bancheta din spate, s-au depistat 419 pachete de țigări de marca Rotmans, cu timbru de acciz al Republicii Moldova.

Bărbatul, care este și posesorul legal al mijlocului de transport, a recunoscut că marfa îi aparține, declarând că intenționa să realizeze țigările pe piața neagră din România.

Pe caz, a fost întocmit proces verbal de reținere în comun, conform art. 287 al. (10) CC al RM, întreaga cantitate de marfă fiind ridicată de către Serviciul Vamal, iar autoturismul a fost indisponibilizat până la stabilirea tuturor circumstanțelor și luarea unei decizii.

In this article