Filat îi plătește polițele Maiei Sandu, pentru eliberarea din închisoare

Candidatul PLDM în cadrul alegerilor repetate din circumscripția Hîncești, Anatolie Postolachi, a anunțat că se retrage din cursă și l-a îndemnat și pe independentul Grigore Cobzac să-i urmeze...

Candidatul PLDM în cadrul alegerilor repetate din circumscripția Hîncești, Anatolie Postolachi, a anunțat că se retrage din cursă și l-a îndemnat și pe independentul Grigore Cobzac să-i urmeze exemplul, anunță cotidianul.md

„Îi transmit să se retragă din cursa electorală și să contribuie ca următorul deputat din circumscripția Hîncești să fie de pe dreapta”, a declarat Postolachi.

Postolachi spune că în condițiile în care există mai mulți candidați pe dreapta, apare pericolul ca mandatul de deputat să-l câștige un candidat de stânga.

Totodată, Postolachi a chemat oamenii să meargă la alegerile parlamentare din Hîncești și să voteze un candidat de dreapta, cu cele mai mari șanse de a câștiga. De menționat, că potrivit sondajelor, candidații de dreapta, care se bucură de cea mai mare susținere a cetățenilor sunt Grigore Cobzac și Olesea Stamate.

Grigore Cobzac a devenit candidat independent, după ce liderul PAS, Maia Sandu, a refuzat să îl susțină, chiar dacă acesta era membru de partid. În schimb, Sandu a propus-o pe Olesea Stamate.

Totodată, amintim că după ce în decembrie, fostul șef de partid al Maiei Sandu, Vlad Filat, a fost eliberat din închisoare, mai multe voci au declarat că în spatele acestei decizii ar sta lidera PAS. Mai exact, reducerea termenului de detenție a fost posibilă prin două încheieri de judecată din 30 iulie 2019 și 28 octombrie 2019, în perioada când la guvernare se afla Maia Sandu.

In this article