Femeie din raionul Edineț, condamnată la 13 ani de închisoare pentru violență în familie soldată cu decesul victimei

La 12 mai 2023, a fost pronunțată sentința Judecătoriei Edineț, sediul Central, pe o cauza penală remisă în judecată de către Procuratura raionului Edineț.     Potrivit sentinței, o femeie de...

La 12 mai 2023, a fost pronunțată sentința Judecătoriei Edineț, sediul Central, pe o cauza penală remisă în judecată de către Procuratura raionului Edineț.    

Potrivit sentinței, o femeie de 44 de ani, a fost recunoscută vinovată de violență în familie, care s-a soldat cu decesul victimei (art. 201/1 alin.(4) din Codul penal), stabilindu-i-se pedeapsa sub formă de închisoare pe un termen de 13 ani, cu ispășirea pedepsei în penitenciar de tip închis pentru femei.

  Potrivit învinuirii înaintate de către acuzatorii de stat, inculpata, fiind în relație de concubinaj cu victima, care s-a dovedit a fi un bărbat de 48 de ani, la data de 24 decembrie 2022, pe timp de seară, au mers împreună în ospeție la un prieten comun, într-un sat din raionul Edineț, pentru a serba ziua de naștere a victimei.

  După ce au consumat alcoolul, în urma unui conflict apărut spontan, femeia i-a aplicat o lovitură cu un cuțit de bucătărie în zona coapsei drepte concubinului său.

Urmare a leziunilor corporale suportate, victima a decedat în scurt timp, la fața locului.

Inculpata a pledat nevinovată.

În privința acesteia a fost menținută măsura preventivă sub formă de arest preventiv, până la intrarea sentinței de condamnare în vigoare.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Bălți.

Notă: Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

In this article