Federația Rusă i-a donat Moldovei 10 mii de teste pentru depistarea rapidă a Covid-19

Pe Aeroportul Internațional Chișinău a aterizat astăzi o cursă specială de la Moscova, care a adus în Patrie cetățenii Republicii Moldova și care intenționează să transporte cetățeni ai...

Pe Aeroportul Internațional Chișinău a aterizat astăzi o cursă specială de la Moscova, care a adus în Patrie cetățenii Republicii Moldova și care intenționează să transporte cetățeni ai Federației Ruse care doresc să revină acasă.

Totodată, cu aceeași cursă au fost aduse în țara noastră 10 mii de teste pentru diagnosticarea de laborator a noului tip de coronavirus. Despre aceasta a anunțat președintele Igor Dodon pe Facebook.

„Aceste teste ne permit să obținem rezultatul în decurs de două-patru ore și deja sunt apreciate în Rusia și în alte țări. Vreau să menționez faptul că aceasta este prima tranșă a ajutorului medical oferit Republicii Moldova de către Rusia. Exprim recunoștință conducerii Federației Ruse pentru ajutorul oferit, precum și pentru decizia de a acorda Moldovei un credit în valoare de 200 de milioane de euro pentru reabilitarea drumurilor.”, a menționat Președintele.

In this article