Fake News de la Renato Usatîi! Politicianul a înscenat “o discuție telefonică”. Vezi detalii

Politicianul Renato Usatîi a lansat, astăzi, un fake news cu prezentarea unei presupuse discuții telefonice cu angajata unei pensiuni din Moscova, unde s-ar fi odihnit în luna august...

Politicianul Renato Usatîi a lansat, astăzi, un fake news cu prezentarea unei presupuse discuții telefonice cu angajata unei pensiuni din Moscova, unde s-ar fi odihnit în luna august președintele țării, Igor Dodon împreună cu soția sa. Reporterul nostru a telefonat la clinica menționată de către Usatîi, însă angajații instituției ne-au spus, într-un mod categoric, că astfel de informații despre clienți sunt strict confidențiale, transmite BreakingNews.md

“Sunt date cu caracter personal, divulgarea lor este ilegală. Mai mult, este și o regulă de aur în regulamentul nostru intern, nicidecum nu putem oferi informații despre persoanele care s-au aflat ori se află în pensiunea noastră”.
La întrebarea reporterului, cum e posibil că astfel de informații i-au fost oferite unei alte persoane, făcând trimitere la cazul prezentat de Renato Usatîi, răspunsul a fost scurt: “Imposibil. N-am avut niciodată astfel de cazuri”.
Surse apropiate primarului suspendat al municipiului Bălți ne-au comunicat, cu solicitarea anonimatului, că înregistrarea telefonică prezentată de Renato Usatîi este o gândire a “tehnologilor politici”. Pentru credibilitate, politicianul într-adevăr a telefonat o doamnă din orașul Moscova, pe care anterior a cunoscut-o pe Instagram. Această doamnă însă, nu are nicio legătură cu pensiunea menționată, ea a documentat subiectul pe site-ul oficial al instituției și a pregătit informațiile necesare despre serviciile oferite de clinica din Rusia.
“Înregistrarea telefonică a fost făcută acum 3 zile. Cei care au realizat-o săreau în sus și râdeau în biroul alăturat de modul în care-l vor trăsni pe Dodon”, ne-au comunicat aceleași surse.

In this article