Expoziție dedicată tradițiilor de hram la Muzeul de Istorie din Chișinău

O expoziție dedicată obiceiurilor și tradițiilor de hram va avea loc la Muzeul de Istorie a orașului Chișinău. Evenimentul cultural va fi organizat joi, 12 octombrie, și are...

O expoziție dedicată obiceiurilor și tradițiilor de hram va avea loc la Muzeul de Istorie a orașului Chișinău. Evenimentul cultural va fi organizat joi, 12 octombrie, și are loc în contextul Hramului orașului Chișinău, marcat anual pe 14 octombrie, când ortodocșii de stil vechi sărbătoresc Acoperământul Maicii Domnului.

Expoziție are drept scop promovarea valorilor culturale prin prezentarea obiceiurilor și tradițiilor care se organizează cu prilejul sărbătorii Hramul orașului.

Programul evenimentului va include activități culturale și artistice cu participarea membrilor „Șezătoarea Basarabia”, recital de muzică populară a elevilor de la Școala de Arte „Alexei Stârcea”, conducător Irina Bogataia, recital muzical al invitatei speciale Ioana Căpraru, Artistă a poporului, interpretă de muzică populară și prezentarea covorului „Turnul de apă” realizat în tehnica manuală de țesere de către meșterul popular Raisa Lungu.

Evenimentul va avea loc în Sala panoramică a Muzeului de Istorie a Orașului Chișinău – Turnul de apă.

In this article