Exponenții guvernării vor falimentarea ”Apă-Canal Chișinău”

Așa cum s-a anticipat, exponenții guvernării vor falimentarea ”Apă-Canal Chișinău”. Primarul Capitalei, Ion Ceban, sesizează încă o dată publicul despre interesele meschine ale reprezentanților guvernării, care vor să-și...

Așa cum s-a anticipat, exponenții guvernării vor falimentarea ”Apă-Canal Chișinău”. Primarul Capitalei, Ion Ceban, sesizează încă o dată publicul despre interesele meschine ale reprezentanților guvernării, care vor să-și atribuie, prin manipulări, Întreprinderea ”Apă-Canal Chișinău”.

Natalia Ixari, consilierul eidilului, a precizat pe o rețea de socializare despre problemele de la ”Apă-Canal Chișinău” evocate de Ion Ceban încă în 2 noiembrie în cadrul unei emsiuni de la un post privat de televiziune. Edilul a anticipat acuzațiile care vin zilnic din partea guvernării, care au drept scop manipularea opiniei publice.

”Se vrea a aduce în faliment ”Apă-Canal” cu mâinile structurilor de stat, inclusiv ale ANRE și dominatorului (n.n. Andrei Spînu), așa încât să fie impusă o administrare de stat, după asta declarată faliment, iar după asta privatizată și preluată de către nu știu cine. Deja se vorbește în târg cine ar putea fi ”acel nu știu cine”. Am să vă spun alte detalii. Dovada faptului că instituția este falimentată intenționat este că: anul trecut la probele din stațiile de epurare a fost aplicată o amendă de 12 milioane de lei. Lumea știe că nu are nicio treabă proba preluată la stația de epurare cu deversările care sunt de la agenții economici. Mai avem alte acțiuni complicate, cum ar fi contestarea Cancelariei de Stat pentru a salva întreprinderea de 33 de milioane de anul trecut. Am vorbit public despre aceste subiecte. În acest an, am pompat deja 128 de milioane de lei, în plină criză pandemică, energetică și a refugiaților, care, la fel, în linii mari, a fost gestionată de Capitală. Întreprinderea se falimentează intenționat”, a precizat edilul Capitalei.

Ion Ceban a declarat că a tras repetat semnale de alarmă și că toate documentele, în acest caz, sunt prezentate de mai bine de un an la toate instituțiile statului: Președinție, Parlament, Guvern și ANRE.

In this article