Exploatată sexual de către concubin, timp de jumătate de an, în Germania. Suspectul este un conațional reținut joi, de autoritățile din Moldova

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) de comun cu Centrul pentru Combaterea Traficului de Persoane investighează exploatarea sexuală în Germania a unei tinere, de către...

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) de comun cu Centrul pentru Combaterea Traficului de Persoane investighează exploatarea sexuală în Germania a unei tinere, de către prietenul cu care a locuit anterior timp de câteva luni, în Moldova.

Suspectul cu vârsta de 23 de ani, originar dintr-un sat din Râșcani, a fost reținut joi de către oamenii legii. Acesta a cunoscut-o pe tânăra de 20 de ani din Chișinău, în septembrie 2021, atunci când au făcut cunoștință pe rețelele de socializare. Peste două luni, tânărul a convins-o ca aceasta să se mute la el, în raionul Râșcani.

Ulterior, în decembrie acesta a convins-o să plece împreună la muncă în Germania. Sosiți la destinație, bănuitul a deposedat-o pe tânără de pașaport și a exploatat-o sexual, în propriul beneficiu.

Așa cum în orașul alăturat funcționa o fabrică de reciclare a deșeurilor electronice, bănuitul a determinat-o să se angajeze acolo. Însă, acesta o obliga ca banii din salariu să-i dea lui toți, lipsind-o astfel de surse de existență.

În iunie, aceștia au revenit în țară, dar exploatarea sexuală a continuat: bănuitul îi interzicea să părăsească casa din satul său din Râșcani, în care locuiau.  Totuși, în iulie aceasta a reușit să evadeze și s-a refugiat la sora sa din Chișinău, care a alertat-o pe mamă. Ulterior, mama a sesizat autoritățile de drept.

Procurorii l-au audiat pe tânăr, i-au formulat și prezentat învinuirea și urmează să solicite aplicarea arestului preventiv, în scopul investigării obiective a cazului, timp în care acesta beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

In this article