Experiența lui Ion Ceban este la suprafață: Din CV-ul lui reiese că a fost angajat permanent pe parcursul vieții mature

Liderul PPDA, Andrei Năstase nu poate explica mai multe goluri din biografia sa, dar și modul în care își acumulează veniturile. Portalul zugo.md a realizat o radiografie a veniturilor acumulate...

Liderul PPDA, Andrei Năstase nu poate explica mai multe goluri din biografia sa, dar și modul în care își acumulează veniturile. Portalul zugo.md a realizat o radiografie a veniturilor acumulate de cei doi candidați la funcția de primar al Capitalei, care se vor duela în turul doi al scrutinului, Ion Ceban și Andrei Năstase. Din analiza publicată rezultă faptul că, la capitolul încasări, istoria lui Ceban este mai modestă decât a lui Năstase dar este clar de unde provin sursele.

În cazul lui Năstase, constată jurnaliștii de la zugo.md, veniturile sunt mai mari, dar țin în special de veniturile soției, care includ și indemnizațiile pentru copii achitate de autoritățile germane.

„În cazul lui Andrei Năstase, în spațiul public am găsit doar declarațiile de avere din perioada 2014-2018. Potrivit lor, din 2014 și până în 2015, Năstase a indicat în act două depuneri la instituțiile financiare, una în valoare de 2514 de euro, iar alta de 30.520,75 de lei. Acesta a mai declarat venit încasat din vânzarea unui bun imobil, loturi de teren, două automobile și mai multe conturi bancare în lei și euro. În ultima perioadă, în spațiul public, Năstase a menționat că veniturile familiei sunt realizate, exclusiv de soția lui, care lucrează în cadrul unei companii germane, fără a oferi detalii exacte”, scrie portalul citat.

O cu totul altă situație se constată în cazul oponentului său Ion Ceban.

„Ion Ceban ne-a spus că în perioada 2011 – 2017 a avut venituri de aproximativ 1.958.000 de lei. În 2018 valoarea acestora a fost de 315.000 de lei, iar cifrele indicate nu includ veniturile soției. Potrivit RiseMoldova, acesta mai deține un teren extravilan și un apartament, iar soția sa – un automobile”, conchide zugo.md.

In this article


Join the Conversation