Eșec repetat la Aeroportul Chișinău: Va fi lansată o nouă licitație

O nouă licitație eșuată la Aeroportul Chișinău. Șeful Agenției Proprietății Publice (APP) a anunțat la Guvern că în curând va fi lansat alt concurs pentru închirierea spațiilor comerciale....

O nouă licitație eșuată la Aeroportul Chișinău. Șeful Agenției Proprietății Publice (APP) a anunțat la Guvern că în curând va fi lansat alt concurs pentru închirierea spațiilor comerciale. Potrivit lui Roman Cojuhari, singura companie care s-a înscris la a doua licitație nu a prezentat toate documentele necesare. 

Ulterior, administrația aeroportului a subliniat, într-un comunicat, că în următorul proces de licitație va fi îmbunătățit, pentru a atrage mai multe companii internaționale cu renume să investească în Aeroportul Chișinău.

După anularea primei licitații, ministrul Infrastructurii a declarat că, de această dată, chiar dacă va participa o singură companie, aceasta ar putea fi declarată câștigătoare.

Amintim că prima licitație de închiriere a spațiilor comerciale de la Aeroport a fost anulată, deoarece s-au înregistrat doar doi pretendenți, număr considerat insuficient. Ulterior, în data de 25 martie, Agenția Proprietății Publice a prelungit termenul de depunere a dosarelor pentru participarea la a doua licitație, după ce în concurs s-a înscris doar o companie. Procuratura Anticorupție a pornit un proces penal pentru abuz în serviciu pe seama licitației de la Aeroport, iar, în paralel, și Centrul Național Anticorupție investighează eventuale abuzuri.

Spațiile din zona Travel Retail & Food din incita aeroportului, cunoscute ca și zona Duty Free au fost scoase la licitație în 18 ianuarie 2024.

Aeroportul Chișinău a revenit în proprietatea statului la sfârșitul lunii martie 2023, după zece ani în care a fost afacere privată. Asta după ce Curtea de Apel Chișinău a decis pe 23 noiembrie 2022 rezilierea contractului de concesiune a Aeroportului. Anterior, conducerea APP a declarat că reprezentanții „Avia Invest” nu și-ar executa obligativitatea stabilită în programul investițional atât pentru etapa întâi cât și pentru etapa a doua. Cei din urmă au venit cu o reacție la scurt timp și au precizat că aceste declarații sunt doar presiuni politice, care urmăresc preluarea printr-un atac de tip raider a companiei.

Pentru știri de ultimă oră, urmărește-ne pe canalul nostru de TELEGRAM!

In this article