Escroc deghizat în polițist, reținut în timp ce lua bani de la victimă

Un escroc care se dădea drept polițist a fost reținut de oamenii legii. Acesta comitea infracțiunile purtând ilegal uniforma de polițist și prezentându-se cu legitimații trucate ale mai...

Un escroc care se dădea drept polițist a fost reținut de oamenii legii.

Acesta comitea infracțiunile purtând ilegal uniforma de polițist și prezentându-se cu legitimații trucate ale mai multor instituții ale statului.

Ofițerii Direcției Investigații Criminale a INI au reținut cu puțin timp în urmă un bărbat de 45 de ani, condamnat la trei ani și șase luni de închisoare pentru escrocherie.

Bărbatul, originar din Chișinău, din anul 2018 și până în prezent, urmărind scopul dobândirii ilicite a bunurilor mai multor persoane, a însușit de la acestea sume bănești prin înșelăciune.

În timpul reținerii, individul purta ilegal uniforma de polițist și deținea legitimații ale mai multor instituții, dar și bani (2.450 de dolari și 37.270 de lei).

Astfel, au fost demarate acțiuni de urmărire penală pentru a putea stabili dacă mai sunt și alte victime ale acestuia și unde au mai fost comise infracțiuni cu folosirea actelor neoficiale ale instituțiilor statului, dar și utilizarea ilegală a uniformei.

In this article