Elon Musk i-a suspendat contul Iuliei Navalnaia pe rețeaua X

Marți, contul Iuliei Navalnaia pe rețeaua socială X, deținută de Elon Musk, a fost suspendat la scurt timp după ce aceasta a postat un apel în care cerea...

Marți, contul Iuliei Navalnaia pe rețeaua socială X, deținută de Elon Musk, a fost suspendat la scurt timp după ce aceasta a postat un apel în care cerea să i se dea trupul lui Alexei Navalnîi pentru a-l putea înmormânta. „X suspendă conturile care încalcă regulile X” – este singura mențiune care mai apare acum pe contul Iuliei Navalnaia. Nici măcar poza de profil a soției lui Alexei Navalnîi nu mai este vizibilă.

Suspendarea contului a avut loc la scurt timp după ce Iulia Navalnaia a cerut într-un mesaj adresat Kremlinului să-i fie dat trupul lui Alexei Navalnîi pentru a-l putea înmormânta „cu demnitate”, însă nu este clar dacă sancțiunea are legătură cu acest ultim mesaj sau cu altceva.

Precedând această suspendare, Kremlinul a respins afirmațiile Iuliei Navalnaia ca fiind „grosolane şi total nefondate” în legătură cu presupusa implicare a lui Putin în moartea lui Alexei Navalnîi.

„Soțul meu nu putea fi distrus și tocmai de aceea Putin l-a ucis”, a declarat Iulia Navalnaia.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a catalogat aceste afirmații drept „acuzații grosolane şi total nefondate la adresa șefului statului rus”, adăugând că, având în vedere circumstanțele recente, nu va comenta mai mult.

In this article