Elevii din Chișinău și Wilmington și-au prezentat invențiile în cadrul Summitului Școlar Moldo-American ,,Conectați Prin Știință”

În premieră au dat viață lucrurilor pe care le-au învățat la școală. 100 de elevi talentați și 25 de cadre didactice din instituțiile de învățământ din Chișinău și...

În premieră au dat viață lucrurilor pe care le-au învățat la școală. 100 de elevi talentați și 25 de cadre didactice din instituțiile de învățământ din Chișinău și Wilmington, America, și-au prezentat astăzi, 27 aprilie, invențiile școlare STEAM, în cadrul primei ediții a Summitului Școlar Moldo-American ,,Conectați Prin Știință”.

Potrivit Primăriei Municipiului Chișinău, participanții la Summit, care a fost găzduit de LT ,,Ion și Doina Alde Teodorovici” din Capitală, au prezentat mai multe inițiative școlare, abordând teme, precum: încălzirea globală, sustenabilitatea urbană și protejarea mediului înconjurător.

Prezent la eveniment, viceprimarul Angela Cutasevici a declarat că acest Summit va intra în istorie, deoarece tinerii din Republica Moldova și America, prin colaborare și știință, s-au conectat la știință.

,,Voi știți să rezolvați probleme globale, probleme legate de climă, de sustenabilitate, de ecologie, ceea ce este extrem de important. Cu aceste probleme se confruntă întreg globul pământesc, iar voi, grație acestui Summit, ați găsit mai multe soluții în acest sens fie individual, fie în grup”, a mai adăugat Angela Cutasevici.

Totodată, în cadrul evenimentului, expertul australian-american Rob Condon, doctor în oceanologie și științe, directorul executiv al ONG-ului „Academia Tânărului Om de Știință” din Wilmington, Carolina de Nord, SUA a prezentat colaborarea cu elevii noștri pe diverse inițiative STEAM, desfășurată timp de patru luni, de doua ori pe săptămână, online și cu prezență fizică, la Centrul cultural „America House Chișinău”, cu titlul ”Science Connects US” / „Contectați Prin Știință”.

Menționăm că, elevii moldoveni care au participat la proiectul colaborativ cu elevii din SUA sunt de la instituțiile: LT ,,Spiru Haret”, LT. ,,N.Sulac”, LT ,,Mihai Viteazul”, LT ,,Onisifor Ghibu”, LT ,,Vasile Alecsandri”, LT ,,D.Alighieri”, LT “Stefan cel Mare”, LT ,,Hyperion”, LT ,,OLIMP”, LT ,,Ion Creanga” și LT ,,Academia Copiilor”.

Cele mai reușite proiecte implementate au fost premiate.

In this article