Egiptul cere Mariei Britanii să împiedice vânzarea unui portret sculptat al lui Tutankhamon

Ambasada Egiptului la Londra a cerut Ministerului britanic de Externe să împiedice vânzarea unui portret sculptat al lui Tutankhamon, propus spre vânzare în cadrul unei licitaţii pe care...

Ambasada Egiptului la Londra a cerut Ministerului britanic de Externe să împiedice vânzarea unui portret sculptat al lui Tutankhamon, propus spre vânzare în cadrul unei licitaţii pe care Christie’s o va organiza în luna iulie, în vederea returnării sale autorităţilor de la Cairo, transmite Breaking News.

„Ambasada Egiptului la Londra a scris Ministerului britanic de Externe şi casei de licitaţii pentru a opri vânzarea şi a solicita ca statuia să fie returnată Egiptului”, a precizat într-un comunicat Ministerul egiptean de Externe.

Autorităţile de la Cairo au solicitat, totodată, „oprirea vânzării tuturor celorlalte piese egiptene la licitaţia organizată de Christie’s pe 3 şi 4 iulie, subliniind importanţa obţinerii tuturor certificatelor de achiziţie” pentru aceste obiecte.

De asemenea, Ministerul pentru Antichităţi de la Cairo a scris Unesco – potrivit aceluiaşi comunicat – solicitând oprirea vânzării şi obţinerea certificatelor de achiziţie pentru respectivele obiecte.

Pe 3 iunie, Christie’s a anunţat vânzarea, pe 4 iulie, a unei statui, vechi de peste 3.000 de ani, a capului tânărului faraon Tutankhamon, măsurând 28,5 de centimetri înălţime, pentru care a estimat un preţ de vânzare de peste 4 milioane de lire sterline.

 

In this article


Join the Conversation