Edilul capitalei: Se face tot posibilul ca Primăria Chișinău să fie învinuită că nu deblochează strada și să oprească protestul

Primarul Capitalei se adresează chișinăuienilor și îi cheamă să nu se lase prinși în jocurile regizate de autoritățile centrale împotriva primăriei. Ceban susține că bulevardul Ștefan cel Mare...

Primarul Capitalei se adresează chișinăuienilor și îi cheamă să nu se lase prinși în jocurile regizate de autoritățile centrale împotriva primăriei. Ceban susține că bulevardul Ștefan cel Mare nu este deblocat intenționat pentru a da vina pe administrația locală.

“V-ați învățat să cereți de la Ceban.
Dar Ceban nu încalcă legea, pentru că voi sunteți incompetenți! Bulevardul Ștefan cel Mare – blocat! Întoarceți poliția locală municipiului Chișinău dacă nu reușiți să faceți față! Stimați cetățeni, mă adresez fiecăruia, veți fi manipulați și puși împotriva Primăriei Chișinău, dar noi vă rugăm să ocoliți centrul orașului, deoarece vor destabilizare. Întrebare către cei responsabili, poliția, care azi stau cu mâinile în buzunare, așteaptă și acționează intenționat și nu intervin, deși e treaba lor directă să se conducă conform legislației”, a declarat Ion Ceban.

Edilul susține că se face tot posibilul ca Primăria Chișinău să fie învinuită că nu deblochează strada și să oprească protestul pentru cei care stau în fotoliile moi în clădirile de vizavi.

“Dacă 10 mașini vor parca ilegal și vor bloca strada, tot primăria trebuie să vină să le ridice, or avem poliție în țara asta?
Dacă este blocat un drum de acces, așteptați să vină angajații de la spații verzi, autosalubritate, de la ÎMPSL, pretorii și restul angajaților, ca să vă facă lucrul vostru? Primăria nu a autorizat și nu umblați cu minciunile de mână cu toată conducerea, faceți-vă munca.
Primăria este notificată. Poliția este cea care trebuie să răspundă de ordinea publică și să întreprindă măsuri dacă este încălcată legea, or în dispoziția primăriei este că are loc protestul și nu e vorba de a permite sau nu anumite acțiuni. Ce ține de responsabilitatea APL, toate regulile sunt respectate”, a precizat Ion Ceban.

In this article