Edilul capitalei a anunțat despre deschiderea celui mai modern Bloc operator obstetrical-ginecologic din capitală

Cel mai modern Bloc operator obstetrical-ginecologic a fost deschis astăzi la Spitalul Clinic Municipal „Gheorghe Paladi”. Depsre aceasta a anunțat primarul general Ion Ceban, care afirmă că jumătate...

Cel mai modern Bloc operator obstetrical-ginecologic a fost deschis astăzi la Spitalul Clinic Municipal „Gheorghe Paladi”. Depsre aceasta a anunțat primarul general Ion Ceban, care afirmă că jumătate de an în urmă sălile pentru operație, holul, blocurile sanitare erau într-o stare avariată.

„Aici sunt efectuate cele mai complicate intervenții din republică şi internate femeile gravide cu patologii severe. Investiția din bugetul municipal a constituit cca 7 mln. lei. Blocul nu a fost supus reparației capitale din anul 1981, de la inaugurarea spitalului. Astăzi, de Ziua Mondială a Sănătății, am inaugurat noul bloc, unul din cele mai moderne, cu servicii prestate la standarde internaționale. Sunt mândru că am reușit Lucrările de reparație au durat 5 luni, iar acum, în noul bloc operator, sunt 6 săli de operații dotate cu tehnică performantă și mese de operații noi. Au fost renovate și circuitele personalului medical, camera de pregătire a pacienților. Anual, aici sunt efectuate peste 3700 de intervenții chirurgicale ginecologice și asistate cca 6300 nașteri”, a declarat Ceban. Primarul a adresat mulțumiri tuturor persoanelor implicate în realizarea acestui mare și important proiect pentru pacienți și cadrele medicale. „În prezent, în Chișinău sunt realizate mai multe programe municipale importante pentru sănătatea populației: procurarea şi distribuirea produselor lactate pentru copii până la un an, screening-ul la cancerul glandei mamare, procurarea şi distribuirea testelor pentru măsurarea glicemiei, procurarea şi distribuirea ochelarilor, prestarea serviciilor de protezare dentară, fortificarea instituțiilor medico-sanitare publice municipale și a infrastructurii de diagnostic și tratament. Vom investi în continuare în protejarea sănătății cetățenilor și ajustarea instituțiilor medicale municipale la cele mai înalte standarde. Aveți grijă de sănătatea dumneavoastră și a celor din jur”, a conchis edilul.

In this article