Echipa lui Ilan Șor a renovat Casa de cultură din Jora de Sus

Două importante proiecte culturale rurale, probabil cele mai mari din ultimii ani din Republica Moldova, au fost inaugurate în satul Jora de Sus. Este vorba Estrada de Vară...

Două importante proiecte culturale rurale, probabil cele mai mari din ultimii ani din Republica Moldova, au fost inaugurate în satul Jora de Sus. Este vorba Estrada de Vară și Casa de Cultură din localitate. La ceremonie a participat și primarul de Orhei, președintele Partidului ȘOR, Ilan Șor.

Cele două obiecte culturale au fost inaugurate într-o atmosferă de sărbătoare, adunând sute de locuitori ai comunei. Or, este prima dată, de la declararea Independenței, când în comună este renovată la acest nivel infrastructura culturală.

Estrada de Vară din Jora de Sus a fost renovată capital, fiind pavată rotonda, care servește drept loc principal pentru desfășurarea evenimentelor în aer liber. De asemenea, au fost amenajate alei, iar terenul de joacă pentru copii a fost echipat cu noi distracții. Și scena a fost reparată, devenind astfel  mai comodă pentru petrecerea evenimentelor, dar a fost păstrat designul anterior.

Casa de Cultură din localitate a fost reparată cosmetic,fiind schimbată pardoseala și tencuiți pereții exteriori.

Repararea edificiilor de cultură și renașterea vieții culturale din comună prezintă o prioritate pentru echipa Primăriei comunei Jora de Mijloc. Astfel, recent, a fost renovată Estrada de Vară din satul Jora de Jos. După renovare, aceasta va servi drept cea mai importantă platformă culturală, unde sătenii vor putea viziona filme, spectacole și vor fi organizate concerte.

Proiectele culturale însă nu se opresc aici. În scurt timp vor demara lucrările de reconstrucție a Casei de Cultură și amenajarea unui centru cultural în aer liber în satul Lopatna.

În comuna Jora de Mijloc, cu susținerea echipei partidului condus de primarul de Orhei, Ilan Șor,  în câteva luni au fost implementate mai multe proiecte de infrastructură precum reparația drumurilor, iluminat stradal și au fost realizate proiecte sociale importante, precum „Capitalul matern”.

In this article


Join the Conversation