E OFICIAL: Persoanele, care nu vor respecta regulile de prevenire a COVID-19, riscă amendă de până la 50 mii lei

Persoanele care vor ignora regulile impuse de autorități în contextul stopării răspândirii coronavirusului în Moldova vor fi sancționate drastic, inclusiv cu închisoare de până la 7 ani....

Persoanele care vor ignora regulile impuse de autorități în contextul stopării răspândirii coronavirusului în Moldova vor fi sancționate drastic, inclusiv cu închisoare de până la 7 ani.

Parlamentul a votat, în două lecturi, amendamente la Codul Penal și Codul Contravențional prin care se înăspresc măsurile de pedeapsă pentru răspândirea conștientă a infecției. Modificările intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial.

Astfel, nerespectarea măsurilor de prevenire sau combatere a bolilor epidemice, dacă aceasta a provocat răspândirea unei asemenea boli se vor pedepsi cu amendă în mărime de până la 50.000 de lei sau cu închisoare de până la 3 ani.

Aceleași fapte care au cauzat din imprudență vătămarea gravă sau medie a sănătății sau decesul persoanei se vor pedepsi cu închisoare de până la 7 ani.

Nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și combatere a bolilor epidemice se va sancționa cu amendă de la 22.500 la 25.000 de lei aplicată persoanei fizice și cu amendă de la 50.000 la 75.000 de lei aplicată persoanei juridice.

In this article