Analist: Boardul FMI apreciază pozitiv activitatea și rezultatele economice ale executivului condus de Ion Chicu

Analistul politic Vitali Catană spune că decizia FMI din 11 martie demonstrează că activitatea Guvernului Chicu este apreciată de instituția internațională. „FMI a decis să aloce o nouă...

Analistul politic Vitali Catană spune că decizia FMI din 11 martie demonstrează că activitatea Guvernului Chicu este apreciată de instituția internațională.

„FMI a decis să aloce o nouă tranșă de 20 milioane de dolari Republicii Moldova. Se știe că asemenea măsuri se adoptă după o evaluare din partea experților FMI a activității Guvernului, iar asta înseamnă că Boardul FMI apreciază pozitiv activitatea și rezultatele economice ale executivului condus de Ion Chicu”, a scris analistul politic pe Facebook.

Catană mai spune că din punct de vedere politic, semnalul dat de instituția financiară internațională este că „există viață și fără Maia Sandu în Republica Moldova”.

”Monopolul” Maiei Sandu în ceea ce privește colaborarea cu instituțiile internaționale și acordarea sprijinului financiar a fost desființat iar lucrurile trec pe lângă un lider al PAS-ului tot mai puțin luat în seamă”, a conchis Vitali Catană.

Consiliul de directori executivi al FMI a finalizat ultima evaluare a Programului Republicii Moldova, susţinut prin Mecanismul extins de creditare şi cel de finanţare extinsă. În urma acestei evaluări, autoritățile moldovene pot accesa circa 20 de milioane de dolari.

In this article