Dumbrăveanu: Iresponsabilitatea unor oameni generează situaţii neplăcute, cu care ne ciocnim

Ministrul Sănătăţii, Viorica Dumbrăveanu, cheamă populaţia să respecte regulile de carantină, impuse de autorităţi. Dumbrăveanu a precizat astăzi, în cadrul unui briefing de presă, că iresponsabilitatea unor cetăţeni...

Ministrul Sănătăţii, Viorica Dumbrăveanu, cheamă populaţia să respecte regulile de carantină, impuse de autorităţi. Dumbrăveanu a precizat astăzi, în cadrul unui briefing de presă, că iresponsabilitatea unor cetăţeni creează noi focare de epidemie de coronavirus.

Oficialul a făcut trimitere la cazul femeii infectate din Sângerei, venită din Marea Britanie şi care a organizat o petrecere de ziua de naştere, cu participarea a 27 de persoane. Toate acestea se află în prezent în zona de risc de contaminare.

“Noi de fiecare dată am zis să evităm focarele de contaminare. Chem la responsabilitate şi la îndeplinirea hotărârilor comisiei. Sunt nişte măsuri coordonate şi anticipate. Iresponsabilitatea unor oameni generează situaţii neplăcute, cu care ne ciocnim”, a declarat Viorica Dumbrăveanu.

Amintim că orașul Sângerei intră de astăzi în carantină, după ce o femeie, revenită recent din Marea Britanie, a fost testată pozitiv cu noul coronavirus. Autorităţile s-au alarmat după ce au constatat că aceasta a intrat în contact cu până la 30 de persoane, până a fi internată.

 

In this article