Dronă căzută în apropiere de Moscova, lângă o stație de gaz

O dronă căzută a fost descoperită marți în apropiere de Moscova, lângă o stație aparținând companiei Gazprom, potrivit relatărilor din presa rusă. Pe rețelele sociale au apărut imagini...

O dronă căzută a fost descoperită marți în apropiere de Moscova, lângă o stație aparținând companiei Gazprom, potrivit relatărilor din presa rusă.

Pe rețelele sociale au apărut imagini cu aparatul prăbușit în zăpadă, la câțiva metri de gardul unei stații care aparține Gazprom. Drona ar fi de producție ucraineană.

Locul prăbușirii, la aproape 100 de kilometri sud-est de Moscova, se află la circa 500 de kilometri de granița cu Ucraina.

 

 

Guvernatorul regional Andrei Vorobiov a descris acest incident drept o tentativă de atac asupra unei infrastructuri civile şi a precizat că nu sunt victime.

Mai multe surse indică faptul că ar fi vorba de o dronă ucraineană UJ-22, care poate zbura până la 800 de kilometri, încărcată cu 15-20 de kilograme de explozivi.

 

Moscova susţine că Ucraina a lansat un atac eşuat cu drone asupra Rusiei

Ministerul rus al Apărării a acuzat Ucraina că a lansat un atac cu drone asupra unor ţinte ale infrastructurii civile din două regiuni din sudul Rusiei, precizând însă că acesta a eşuat, relatează Reuters şi AFP, potrivit Agerpres.

Ucraina nu a comentat până acum acuzaţiile Moscovei. „În cursul nopţii, autorităţile de la Kiev au încercat să folosească vehicule aeriene fără echipaj uman pentru ataca facilităţile de infrastructură civilă din regiunile Krasnodar şi Adîghea”, a anunţat ministerul într-un comunicat.

Moscova a precizat că sistemele de apărare antidronă au respins atacurile, ceea ce a făcut ca dronele să devieze de la curs, neproducând niciun fel de pagube.

„Ambele drone au pierdut controlul şi au deviat de la cursurile lor de zbor. Una a căzut pe câmp, cealaltă, deviind de la traiectorie, nu a lovit ţinta intenţionată”, a menţionat sursa citată.

Agenţiile ruse de ştiri de stat au anunţat anterior un incendiu la un depozit de petrol în regiunea Krasnodar, la circa 240 km sud-est de peninsula Crimeea, după ce o dronă a fost depistată în zonă.

In this article