Droguri și arme, depistate pe mai multe adrese dintr-o localitate din zona de frontieră

La data de 13 iulie 2022, în cadrul acțiunilor desfășurate pe o cauză penală privind traficul ilicit de droguri, Direcția Investigații Speciale și Direcția Urmărire Penală ale IGPF...

La data de 13 iulie 2022, în cadrul acțiunilor desfășurate pe o cauză penală privind traficul ilicit de droguri, Direcția Investigații Speciale și Direcția Urmărire Penală ale IGPF de comun cu Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale au descins cu percheziții pe mai multe adrese dintr-un sat din raionul Cahul, unde în laboratoare improvizate erau cultivate plante de cânepă.

Ca urmare a acțiunilor întreprinse de către polițiștii de frontieră și procurorii PCCOCS, în cadrul perchezițiilor desfășurate în domiciliile și automobilele folosite de către figuranți au fost depistate și ridicate plante de cânepă, sădită în condiții speciale, marijuană hidroponică prelucrată, fertilizanți speciali, cântare, a căror valoare medie pe piața neagră constituie 200 000 lei MD. Totodată, pe una din adrese a fost ridicată o armă de foc letală, modificată artizanal, a cărei destinație și utilizare ilegală urmează a fi stabilită în cadrul expertizei.

În prezent se petrec acţiuni de urmărire penală și măsuri speciale de investigații, în vederea identificării tuturor persoanelor implicate în această activitate ilegală.

Pentru faptele incriminate, bănuiții riscă pedeapsă cu închisoarea pe un termen de până la 6 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.

In this article