Ceban: Primăria municipiului Chişinău nu instituie stare de urgență în sănătate publică în capitală

Primăria municipiului Chişinău nu instituie stare de urgență în sănătate publică în capitală, dar vine cu recomandarea de a purta masca de protecție în transportul public și în...

Primăria municipiului Chişinău nu instituie stare de urgență în sănătate publică în capitală, dar vine cu recomandarea de a purta masca de protecție în transportul public și în spații închise și aglomerate. Noile reguli intră în vigoare din 13 iulie.

Potrivit primarului general Ion Ceban, decizia a fost luată de către Comisia Excepțională de Sănătate Publică din municipiul Chișinău, în contextul creşterii numărului de infectări cu Covid-19.

„Purtarea măștilor devine obligatorie în instituțiile medicale din Chișinău.

A fost aprobat Planul actualizat de răspuns a sistemului de sănătate la infecția cu coronavirus de tip nou, care prevede si modalitatea de activare graduala a spitalelor municipale in circuitul COVID-19.

În prezent, sunt activate două spitale municipale care internează copiii și gravidele confirmate cu coronavirus: Spitalul Clinic Municipal Boli Contagioase pentru copii cu o capacitate de 90 paturi COVID, iar pentru femeile gravide este activata Maternitatea Municipală nr. 2, cu 55 paturi”, spune edilul.

Amintesc că marți, 12 iulie, Ministerul Sănătății a anunțat că municipiul Chişinău a intrat în cod portocaliu de Covid – 19, după ce în ultimele săptămâni a crescut numărul de infectări cu SARS-CoV-2.

In this article