Droguri în valoare de 250 000 lei, ridicate de Poliția Capitalei

Ofițerii de investigații din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău și ofițerii de urmărire penală a Inspectoratului de Poliție Râșcani din cadrul Direcției de Poliție a mun....

Ofițerii de investigații din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău și ofițerii de urmărire penală a Inspectoratului de Poliție Râșcani din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, în comun cu procurorii Procuraturii mun. Chişinău, Oficiul Râșcani, au destructurat activitatea ilegală a unui grup infracțional, membrii căruia își desfășurau pe teritoriul capitalei activitatea criminală. Cei 3 suspecți, cu vârstele cuprinse între 20 și 35 ani, au pus în aplicare o schemă de comercializare a drogurilor în proporții deosebit de mari pe teritoriul mun. Chișinău.

Gruparea a fost documentată pe parcursul a două luni, perioadă în care forţele de ordine au acumulat probe concludente și au stabilit că, fiecare membru avea rolul său bine determinat la realizarea drogurilor.

Suspecții plasau drogurile în ascunzișuri cu acces public, la rădăcina copacilor, sub borduri, pietre și alte locații, ulterior prin intermediul rețelelor sociale le comercializau.

Astfel, urmare a percheziţiilor autorizate la domiciliile infractorilor și în automobilele acestora, au fost depistate şi ridicate mai multe borcane și pachețele în care se afla substanță cu masă vegetală de culoare verde, asemănătoare ,, Marijuanei”, 3 cântare, pachețele pentru împachetarea drogurilor și alte bunuri proveniența cărora nu au putut să o explice.

Toate probele depistate, au fost ridicate și sigilate conform procedurii și îndreptate   pentru  efectuarea expertizei.

Valoarea drogurilor ridicate constituie circa 250 000 de lei.

Indivizii sunt cercetați penal pentru ,, Circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare”, iar  conform legislaţiei penale în vigoare, aceștia  riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 la 15 de ani.

In this article