Droguri în valoare de 17 000 lei, ridicate de polițiștii capitalei

Ofițerii Secției investigare infracțiuni a Inspectoratului de Poliție Botanica, în timpul măsurilor operative, au observat o persoană care manifesta un comportament suspect  pe bd. Traian.  Acesta a fost condus...

Ofițerii Secției investigare infracțiuni a Inspectoratului de Poliție Botanica, în timpul măsurilor operative, au observat o persoană care manifesta un comportament suspect  pe bd. Traian. 

Acesta a fost condus la inspectorat unde, în timpul discuțiilor, a recunoscut că deține asupra sa droguri de tip ,, PVP”. Tânărul de 23 de ani, originar din Bender, a declarat că a ridicat de pe bd. Cuza Vodă un pachet în care se aflau 10 pachețele învelite în bandă adezivă de culori diferite și cu gramaj diferit, în interiorul cărora se afla substanță de culoare albă.

În cadrul acțiunilor procesual penale, tânărul a recunoscut că acestea erau destinate spre a le plasa în diferite ascunzișuri, pentru comercializare prin intermediul aplicației ,,Telegram”.

Ulterior,  a fost efectuată o percheziție autorizată la domiciliul suspectului, de unde au fost ridicate 300 de pachețele de tip zip-lock și un cântar electronic de mici dimensiuni, utilizat pentru pregătirea dozelor.

În cazul în care i-ar fi reușit comercializarea substanțelor narcotice, suspectul ar fi obținut un profit estimat la suma de 17 000 de lei.

Probele delicte depistate, o cantitate de 15 gr. ,,PVP”, au fost ridicate și sigilate conform procedurii și îndreptate în adresa CTC EJ al IGP pentru efectuarea expertizelor.

Pe acest caz a fost pornită o cauză penală pentru circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare.

Tânărul a fost reținut pentru 72 de ore.

Conform legii penale, persoana culpabilă de asemenea infracțiune riscă  o pedeapsă cu închisoarea pe un termen de la 7 de până la 15  ani.

Organele de drept în continuare întreprind măsuri speciale de investigație pentru stabilirea și identificarea altor persoane implicate în comercializarea drogurilor.

In this article