Droguri de 1,5 milioane lei – ridicate de la un tânăr de 18 ani, cu rol de curier la un magazin de droguri pe internet

Procurorii PCCOCS, de comun cu ofițerii INI și DGUP din cadrul Poliției au ridicat urmare a unor percheziții droguri de peste 1,5 milioane lei, desfășurate la un tânăr cu vârsta...

Procurorii PCCOCS, de comun cu ofițerii INI și DGUP din cadrul Poliției au ridicat urmare a unor percheziții droguri de peste 1,5 milioane lei, desfășurate la un tânăr cu vârsta de 18 ani.

Acesta este membru al unui grup criminal organizat, în care activa în calitate de curier și depozitar al drogurilor, în cadrul unui magazin pe internet. Iar pentru ca să-și camufleze activitatea ilegală, acesta activa și la o spălătorie auto, în timpul zilei.

Drogurile au fost ridicate de la apartamentul acestuia, închiriat la prețul de 450€ lunar, în diferite cantități și de o varietate largă: cocaină, heroină, pastile psihostimulante de tip amfetamină, ecstasy, psihedelic de tip LSD, MDMA și ciuperci cu efect halucinogen. Mai mult, după examinarea telefoanelor acestuia, oamenii legii au ridicat heroină și LSD pregătite pentru clienți în ascunzișuri, în patru locații din Chișinău. De asemenea, de la tânăr au fost ridicați și peste 10.000 lei, care ar proveni din vânzarea de droguri.

Prin urmare, tânărul a fost reținut, iar procurorii PCCOCS au solicitat plasarea lui în arest preventiv pentru 30 de zile – demers satisfăcut de Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana. Investigațiile continuă în privința altor membri ai grupului criminal organizat, dirijat de un cetățean al Moldovei stabilit cu traiul Uniunea Europeană, timp în care persoanele vizate beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

In this article