Două permise de conducere fanteziste, ridicate la trecere frontierei de stat

Angajații Poliției de Frontieră documentează doi bărbați care dețineau permise de conducere nerecunoscute de niciun stat (fanteziste). Unul ar fi achitat 95 de dolari pentru actul falsificat, iar...

Angajații Poliției de Frontieră documentează doi bărbați care dețineau permise de conducere nerecunoscute de niciun stat (fanteziste). Unul ar fi achitat 95 de dolari pentru actul falsificat, iar al doilea cetățean – 1500 grivne. În ambele cazuri documentele au fost ridicate și transmise spre expertiză, iar persoanele riscă cercetare penală pentru fals în acte oficiale.

În noaptea de 25 spre 26 iulie curent, în punctul de trecere a frontierei Sculeni, pentru autorizarea intrării în țară, s-a prezentat un chișinăuian de 30 de ani, la volanul mașinii personale. Acesta s-a legitimat în calitate de conducător auto în baza permisului de conducere fantezist. Din primele cercetări, polițiștii de frontieră au constatat semnele de falsificare.  Audiat, șoferul a declarat că și-a perfectat permisul respectiv în baza unui act autentic, emis de către autoritățile competente din Australia. Astfel, prin intermediul unei Agenții Internaționale și-a comandat traducerea permisului de conducere la începutul lunii iunie curent. Iar peste o lună și-a primit noul act printr-o firmă de curierat. Pentru asemenea serviciu a achitat suma de 95 dolari americani. Conaționalul și-a continuat drumul ca șofer în baza permisului de conducere australian.

În punctul de trecere a frontierei Tudora, polițiștii de frontieră au ridicat un alt permis de conducere fantezist, care aparținea unui cetățean al Azerbaidjanului, în vârstă de 28 de ani. Documentul cu pricina a fost depistat în cadrul procedurii de control suplimentar, ca urmare a acționării în baza analizei de risc. Din declarațiile tânărului s-a aflat că în octombrie 2021 a obținut permisul, fiind ajutat de un prieten care muncea la o piață din țara de baștină. Ar fi oferit suma de 1500 de grivne.

În continuare se cercetează cazurile sub toate aspectele legale, în vederea elucidării circumstanțelor.

In this article