Două moldovence reținute pentru trafic de persoane și copii în Grecia

O femeie a fost reținută, iar alta plasată în arest, la solicitarea procurorilor din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), pentru infracțiunea trafic...

O femeie a fost reținută, iar alta plasată în arest, la solicitarea procurorilor din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), pentru infracțiunea trafic de persoane și trafic de copii, în scop de exploatare sexuală comercială, în Grecia.

Ca urmare a investigațiilor efectuate de ofițerii Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane de comun cu procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate şi Cauze Speciale, s-a stabilit că membrii grupului criminal au profitat de poziția de vulnerabilitate a unor tinere pe care le-au impus să se prostitueze.

Victimele erau racolate de pe teritoriul Republicii Moldova și ulterior transportate în orașul Atena, Grecia, unde erau exploatate sexual-comercial în mai multe case de toleranță  (denumite de către aceștia „magazine”), administrate direct de liderul grupului de origine albaneză.

Dacă le va fi dovedită vinovăția, persoana reținută și cea învinuită riscă o pedeapsă cu închisoare de la 15 la 20 de ani.

In this article

Join the Conversation