Două documente falsificate, depistate la un cetățean al Nigeriei

Un cetățean al Nigeriei a fost depistat cu pașaportul și cartea de identitate, pretins a fi emise de autoritățile din Republica Seychelles, cu semne clare de falsificare. Călătorul...

Un cetățean al Nigeriei a fost depistat cu pașaportul și cartea de identitate, pretins a fi emise de autoritățile din Republica Seychelles, cu semne clare de falsificare. Călătorul a fost identificat în după-amiaza zilei de ieri, 17 iulie, pe Aeroportul Internațional Chișinău.

Astfel, printre pasagerii cursei Istanbul – Chișinău s-a prezentat nigerianul de 21 de ani. În cadrul procedurii de control al trecerii frontierei de stat au apărut bănuieli rezonabile asupra scopului vizitei în Republica Moldova. Polițiștii de frontieră au supus străinul unui control suplimentar. În rezultat, au fost depistate un pașaport și o carte de identitate, ambele ar fi eliberate de către autoritățile din Republica Seychelles. Primele cercetări au stabilit că sunt contrafăcute.

În repercusiune, pasagerului i-a fost refuzată intrarea în Republica Moldova și cu următoarea cursă returnat în țara de pornire. Actele falsificate au fost ridicate și urmează să fie supuse expertizei, în dependență de rezultat vor fi luate măsurile legale ce se impun.

In this article