Două automobile de lux, importate ilegal din Europa, au fost ridicate de oamenii legii, în Ceadâr-Lunga. Valoarea acestora depășește 2,3 milioane lei

Procurorii PCCOCS de comun cu ofițerii INI au ridicat două automobile de lux, aduse în țară prin contrabandă, din Europa. Valoarea pe piață a unuia din ele depășește...

Procurorii PCCOCS de comun cu ofițerii INI au ridicat două automobile de lux, aduse în țară prin contrabandă, din Europa. Valoarea pe piață a unuia din ele depășește 100.000 euro, iar a altuia – peste 20.000 euro, care însumat și convertit în valută națională cifrează peste 2,3 milioane lei.

Ambele automobile au fost ridicate, iar procurorii au descins cu percheziții în cadrul dosarului, în care sunt cercetați doi membri ai unui grup infracțional domiciliați în Ceadâr-Lunga, cu vârsta de 26 și, respectiv, 38 de ani. În rezultatul perchezițiilor au fost ridicate cheile și documentele relevante automobilelor de contrabandă, dispozitive electronice de stocare a informației, telefoane mobile și mijloace bănești provenite din activități ilegale. Potrivit oamenilor legii, cei doi și-au desfășurat activitatea de contrabandă o anumită perioadă de timp, după care au oamenii legii au primit informația operativă care a permis monitorizarea și documentarea faptelor.

Ulterior perchezițiilor, bunurile ridicate au fost anexate la dosar ca și corpuri delicte. Investigațiile continuă, în vederea stabilirii altor aspecte ale infracțiunii și altor persoane implicate, timp în care aceștia se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

In this article