Dosar de corupție: Procurorii PCCOCS cer arestarea a doi învinuiți pentru dobândirea ilegală a unui teren public în Chișinău

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a anunțat că investighează un grup criminal organizat pentru dobândirea ilegală a unui teren public de peste 3,3 hectare...

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a anunțat că investighează un grup criminal organizat pentru dobândirea ilegală a unui teren public de peste 3,3 hectare din Chișinău, folosind o încheiere judecătorească falsă.

Acțiunile ilegale au fost descoperite în urma unei colaborări între procurorii PCCOCS și ofițerii INI, care au inițiat o urmărire penală. Ca rezultat, au fost acumulate suficiente probe pentru a solicita mandatul de arestare pentru doi membri ai grupului specializat în acapararea terenurilor publice. Cei doi sunt anunțați în căutare internațională, iar procurorii au depus un demers la Judecătoria Chișinău (Sediul Ciocana) pentru examinare în contumacie.

În conformitate cu legea, persoanele învinuite beneficiază de prezumția nevinovăției până la pronunțarea instanței. În cazul acceptării demersului procurorilor, cei doi învinuiți vor fi arestați pentru 30 de zile imediat după reținerea lor.

Pe lângă acest caz, procurorii PCCOCS au declarat că investigațiile continuă și în legătură cu alte terenuri și imobile suspectate că ar fi fost dobândite ilegal de către membrii grupului criminal organizat.

In this article